Nederlandse vlag


pendule's
comtoises
staande klokken
school-pub clocks
tafelklokken
lantaarn klokken
hollandse klokken
reis klokken
wandklokken
torenuurwerken
boeken
diversen
zilver
Electrische klokken
nieuwtjes
barometers
sieraden

Patoe Ateliers

In het centrum van de Benelux worden al sinds 1984 twee ambachten gecombineerd onder de naam Patoe Ateliers.

Frans Mulders restaureert en renoveert antieke tijdaanwijzers, van torenuurwerken tot de fijnste Zwitserse precisiehorloges. Alle gebruikte onderdelen kunnen in eigen atelier vervaardigd worden. De nadruk ligt op authenticiteit en perfectie. Tevens is er een ruim verkoopgedeelte bij deze zaak in het oude stadscentrum van Maastricht.

Twee deuren verder ontwerpt Bernadette Ramaekers al dan niet in opdracht sieraden. De filosofie van Patoe komt hier tot uiting door de constructie van enkele stukken: een sieraad moet een aanvulling zijn op de persoon, alleen dan komt het tot zijn recht.

De combinatie van een edelsmid en een uurwerkmaker in één zaak, samen met jaren van ervaring maken Patoe Ateliers een sterke, unieke zaak in de Euregio. Zodoende genoeg reden om vrijblijvend binnen te lopen.

Openingstijden

Dinsdag - Zaterdag
9.00 - 18.00

Adres

Alexander Battalaan 54
6221 CE Maastricht

+31 (0)43 3213014
+31 (0)43 3253734

gsm. +31(0)625050294

fax. +31(0)433256112

info@patoe-ateliers.eu

 

 

0907
Geen afbeelding

Vaas- pendule uit +/- 1800.

In het begin van de 19e eeuw ontwikkelt zich in Frankrijk een nieuw tijdperk. Onder invloed van Napoleon ontstaat er een stijl die is geïnspireerd door de Egyptische- en Grieks/Romeinse kunst. Deze stroming noemen we Empire en is populair tussen 1800 en 1820.

Dit zien we terugkomen in deze bronzen vaaspendule met vuurvergulden ornamenten.    De invloeden van de empireperiode en de klassieke oudheid zijn hier duidelijk terug te vinden.Ook de verfijning en elegantie waar de Empire om bekend staat,  komen heel goed tot zijn recht.

Deze pendule heeft een acht-daags uurwerk met gaand- en slagwerk. De wijzerplaat is geëmailleerd en de wijzers en slinger vuurverguld.

Prijs: P.O.A.

0707
Geen afbeelding

Zeise pendule, +/- 1780

Kolompendule met bronzen kolommen vuurverguld. Acht-daags uurwerk met gaand- en slagwerk. Wit geëmailleerde wijzerplaat met romeinse cijfers.

De klok is gesigneerd : "Ch. Le Comte à Paris "

Prijs: P.O.A.

4912
Geen afbeelding

Franse pendule +/- 1915 van de bekende fabriek: Moreau te Parijs, die ontstaan is uit de eeuwenoude familie van klokkenmakers en die terug gaat tot 1678 en eindigt met de laatste telg uit dit geslacht: Gabriel Moreau van 1963.

Deze klok , met een bronzen beeld van een boerenpaar met kind dat staat op een zwart marmeren voet met bronzen sierstukken, heeft een achtdaags gaand- en slagwerk op bel.

Hoogte van de pendule is80 cm., breedte is 53cm, en rechts onder op het beeld gesigneerd: " H.I.P. Moreau ".

 

Prijs: P.O.A.

7712
Geen afbeelding

Zeer zeldzame Lodewijk XV pendule +/- 1770.

Achtdaags uurwerk met gaand- en slagwerk op bel. Als echappement, het weinig voorkomende: Mr le Chevalier de Bethune.

Klok staat op de rug van een gepatineerd everzwijn met erboven een Chinees met parasol. De kast is vuurverguld en heeft glas aan voor- en achterzijden . De openingen aan de zijkanten zijn voor het geluid van de bel.

De wijzerplaat is wit geëmailleerd met á-symetrische opwindgaten en Romeinse cijfers. De vijf-minuten aanduiding heeft  Arabische cijfers.

Gesigneerd op uurwerk en wijzerplaat : "Ch.les Bertrand à Paris".

Joseph Charles Paul was de zoon van Jacques Bertrand en geboren 1746. Hij woonde in de Rue de Montmartre en was als horlogemaker verbonden aan de academie des Sciences.

Hoogte van deze klok is 46cm. en breedte 29 cm.

Prijs: P.O.A.

4608
Geen afbeelding

Kolom pendule +/- 1880.

Acht-daags uurwerk met gaand- en slagwerk.

Gemaakt van mahonie en marquetterie van rozenhout. De verzilverde wijzerplaat heeft Romeinse cijfers en Brequet wijzers.De ornamenten zijn vuurverguld en de hoogte is 51cm.

Prijs: P.O.A.

3108
Geen afbeelding

Kolom pendule +/- 1880.

Gemaakt van rozenhout met marquetterie ( inlegwerk) . De kolommen zijn voorzien van een basement en kapiteel en evenals de slinger en wijzerplaat, vuurverguld. De verzilverde wijzerplaat heeft Romeinse cijfers.

Acht-daags uurwerk met gaand- en slagwerk ( op het hele- en halve uur ).

Hoogte 41cm.

Prijs: P.O.A.

3607
Geen afbeelding

Franse pendule +/- 1875

Een afbeelding van een triomferende  Schotse jager met geschoten lam. Acht-daags uurwerk met gaand-en slagwerk. De klok is van brons ,gedeeltelijk groen gepatineerd ,met een verzilverde wijzerplaat.

Signature op wijzerplaat : "Placide Jaqout à Caen".

Prijs: P.O.A.

1808
Geen afbeelding

Empire pendule.

Geheel van brons, gedeeltelijk groen gepatineerd met een engel die de hoorn des overvloed draagt. Op de afbeelding onder de wijzerplaat biedt ze deze een jonge dame aan, terwijl een verliefde man toekijkt.

Acht-daags gaand- en slagwerk met op de wijzerplaat gesigneerd :"Robin à Paris ".

Hoogte 47 cm.

Prijs: P.O.A.

0807
Geen afbeelding

Luikse pendule.

Acht-daags uurwerk met gaand- en slagwerk De vuurvergulde kolommen dragen het uurwerk met de wit gemailleerde wijzerplaat met Romeinse cijfers en Brequetwijzers.

Signature :"Gilles Rouma".

Prijs: P.O.A.

0607
Geen afbeelding

Empire pendule. +/- 1810

Deze voor het oog eenvoudige pendule herbergt meer geschiedenids dan men in eerste instantie ziet. Buiten dat het uurwerk een technisch hoogstandje is, staat op de wijzerplaat :"Lepaute" bekend als "horloger"van de l'empereur Napoleon. De klokkenmakers van Napoleon beschikten over de mooiste voorbeelden van de klassieke kunst, die ze als voorbeeld gebruikten bij het maken van allerlei voorwerpen

Acht-daags uurwerk met gaand-en slagwerk. De kast is gemaakt van moerbeiwortelnoten hout.

Prijs: P.O.A.

3207
Geen afbeelding

Franse pendule.+/- 1875.

Deze wit marmeren pendule met vuurvergulde bronzen dame met duiven en ornamenten heeft een wit geëmailleerde wijzerplaat met bloemenkrans en Arabische cijfers.

Hoogte 32cm.

Prijs: P.O.A.

4107
Geen afbeelding

Franse pendule +/- 1875.

Vuurverguld met een verbeelding van dame met hoorn des overvloed en lauweren krans,roeispaan en anker.

Hoogte  39cm. , breedte 28,5 cm.

Prijs: P.O.A.

(C) 2007 - PATOE Ateliers Maastricht