Nederlandse vlag


pendule's
comtoises
staande klokken
school-pub clocks
tafelklokken
lantaarn klokken
hollandse klokken
reis klokken
wandklokken
torenuurwerken
boeken
diversen
zilver
Electrische klokken
nieuwtjes
barometers
sieraden

Patoe Ateliers

In het centrum van de Benelux worden al sinds 1984 twee ambachten gecombineerd onder de naam Patoe Ateliers.

Frans Mulders restaureert en renoveert antieke tijdaanwijzers, van torenuurwerken tot de fijnste Zwitserse precisiehorloges. Alle gebruikte onderdelen kunnen in eigen atelier vervaardigd worden. De nadruk ligt op authenticiteit en perfectie. Tevens is er een ruim verkoopgedeelte bij deze zaak in het oude stadscentrum van Maastricht.

Twee deuren verder ontwerpt Bernadette Ramaekers al dan niet in opdracht sieraden. De filosofie van Patoe komt hier tot uiting door de constructie van enkele stukken: een sieraad moet een aanvulling zijn op de persoon, alleen dan komt het tot zijn recht.

De combinatie van een edelsmid en een uurwerkmaker in één zaak, samen met jaren van ervaring maken Patoe Ateliers een sterke, unieke zaak in de Euregio. Zodoende genoeg reden om vrijblijvend binnen te lopen.

Openingstijden

Dinsdag - Zaterdag
9.00 - 18.00

Adres

Alexander Battalaan 54
6221 CE Maastricht

+31 (0)43 3213014
+31 (0)43 3253734

gsm. +31(0)625050294

fax. +31(0)433256112

info@patoe-ateliers.eu

 

 

2909
Geen afbeelding

Dit zeer imposant staand horloge is van rond 1850.

Deze is gemaakt door August Herman Wilhelm Schöpping, een geboren Duitser die in 1847 trouwde met de Maastrichtse Cecilia Hubertina Gaff en zo in contact kwam met de stad Maastricht.
Maastricht is van oudsher een stad waar zeer specialistische ambachten beoefend werden. Ook dit uurwerk dat oorspronkelijk ontworpen is voor de burgemeesterskamer in het stadhuis. De opbouw van het uurwerk is dusdanig dat ze een volledig jaar kan lopen zonder te moeten worden opgewonden. dat vergt zeer veel technische bekwaamheid. Op de mahonie houten kast van 305 cm. hoog, staat op het onderstuk in bas reliëf het wapen van Maastricht afgebeeld gedragen door de stadsengel.

De witglazen wijzerplaat is gesigneerd "A schöpping à Maestricht"
 

Prijs: P.O.A.

5207
Geen afbeelding

Belgische staande klok =/- 1775

30-uurs uurwerk in eiken kast met gaand- en slagwerk.  Messing wijzerplaat met tinnen cijferrand en hoekversieringen. In de toog een messing plaatje waar in is gesigneerd  "J B Evaart  Bruxel ".

Hoogte : 253 cm.

Prijs: P.O.A.

10511
Geen afbeelding

Engelse staande klok +/- 1810

Achtdaags  uurwerk met gaand-en slagwerk op het hele uur. Ankergang.

De kast is van mahonie enheeft een bronzen verzilverde cijferring die gesigneerd is :  "Ellicott London ".

Hoogte : 180 cm.

Prijs: P.O.A.

5807
Geen afbeelding

Engelse staande klok+/- 1775

Een acht-daags uurwerk met datum en maanstand aanduiding.

Eiken kast met bovenop drie bollen.

Hoogte : 200 cm.

Prijs: P.O.A.

5807 detail
Geen afbeelding

Een detailfoto van staande klok no: 5807.

Prijs: P.O.A.

2510
Geen afbeelding

Luikse klok van eind 18e eeuw.

In de stijl : régence met een ééndaags uurwerk met gaand- en slagwerk. Gegraveerde wijzerplaat met tinnen cijferring en hoek versieringen.

In de toog gesigneerd :"Michael Massin à Seraing".

Hoogte 245 cm., breedte 55 cm.

Prijs: P.O.A.

2808
Geen afbeelding

Limburse staande klok +/- 1772

In de slanke kersenhouten kast zit een 30-uurs uurwerk met dubbele bel.( lichte bel op het half uur, zwaardere bel op het hele uur) De zwarte ijzeren getoogde wijzerplaat  heeft  een tinnen cijferring en Romeinse cijfers, een minutenring met Hollandse boogjes en een 5 minuten aanduiding met Arabische cijfers. Het halve uur wordt aangegeven met franse lelie. De hoek, toog en signeringsplaatje zijn ook van tin.           De wijzers  zijn uitgezaagd in ijzer en gegraveerd. In de deur zit een ruitvormig glas waardoor de slinger zichtbaar wordt, met daaronder een gestoken bloemenmand.   Door het glas in de zijdeuren kan men het uurwerk zien.                                        Gesigneerd : "Michael Joosten à Maeseyck 1772.

Hoogte: 242 cm.

Prijs: P.O.A.

1107
Geen afbeelding

Luikse staande klok  +/- 1779.

De eiken kast heeft een bronzen wijzerplaat met tinnencijferring en signeringsplaatje.  De hoekstukken zijn van brons. Het uurwerk is 30-uurs en heeft gaand- en slag- en wekkerwerk. Gesigneerd :"M.Francois Orloger à Marcow 1779 ".

H x B x D x : 230 x 58 x 35cm.

Prijs: P.O.A.

(C) 2007 - PATOE Ateliers Maastricht